1ПРИНЦИП НА РАБОТА

Под влијание на температурата и влажноста на гориво (бензин, дизел, гас) постојано се проширува и договори. Во овој случај молекули на јаглеводород кои ја сочинуваат нивната база, се привлечени и формираат групи. Таквите “молекуларна кластери” запали моторот само делумно, бидејќи тие и понатаму остануваат на дофат за кислород.

2Главните бенефиции FUELFREE

 • Едноставен за инсталација. Ќе треба само 5 минути!
 • Практично нема јаглерод-згура пикирам. Ова значи дека прстените на клипот се многу подолго.
 • Значително зголемување на катализатор живот.
 • Ефикасност е потврдена од страна на бројни студии и тестови.
 • Рокот на употреба на свеќи се зголемува.
 • Многу поретко осветлен LED «проверка на моторот» (бидејќи тоа само свети поради низок квалитет на гориво, што е лошо толпата, и по инсталацијата FuelFree гори многу подобро).
 • Целосно плаќа за себе во 1-2 месеци !

Можете да ги купите ekonomitel FuelFree гориво во Македонија на интернет на официјалната веб-страница на 50% попуст.  Клиентите се поканети да аплицираат за официјалниот сајт. За да го направите ова, само за да обезбеди телефонски број. Во блиска иднина ќе биде контактиран специјалисти, кои наведете адреса и начин на испорака.

На листата на земји каде што може да се купи FuelFree испорака: САД, Турција, Тајланд, Виетнам, Кина, Пакистан, Индија, Јапонија, Австрија, Андора, Албанија, Белорусија, Белгија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Ватикан, Велика Британија, Унгарија, Германија, Гибралтар, Грција, Данска, Ирска, Исланд, Италија, Латвија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Македонија, Малта, Молдавија, Монако, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија, Романија, Русија, Сан Марино, Србија и Црна Гора, Словачка, Словенија, Украина, Фарските Острови, Финска, Франција, Хрватска, Црна Гора, Че Hiya, Швајцарија, Шведска, Норвешка, Естонија

3Како да инсталирате FuelFree?

Пред почетокот на работа е многу важно да го изберат правото црево како магнет за да се намали потрошувачката на гориво вклучува инсталација на црево само на неговото доставување. Така, самиот уред треба да биде поставена во близина на карбураторот (систем за вбризгување) кои обезбедуваат највисока ефикасност.

Општата шема за инсталација е како што следува:

 1. Отворете ја хаубата, најдете го цревото за гориво.
 2. Одредување на местото каде што ќе биде спроведен магнетен уред.
 3. Поставување на машина, така што цревото е меѓу двата дела.
 4. Безбедна заклучување рака со тоа што се провира во дупката на силите, и намали на екстра парче.

Во зависност од типот на моторот на процесот на работа има некои карактеристики.

На местото на инјектирање мотори

Во присуство на возило систем за електронско вбризгување на горивото (компјутер) е потребно 10 минути за да се де-стимулирам магнети тоа инсталирање, отстранување на негативните контакт на акумулаторот. Во овој случај, стари податоци ќе се исчистат и компјутерот ќе биде во можност да “се прилагоди” на новите услови.

Тогаш ќе треба да се инсталира на магнети за да се заштеди гориво за горе шема, се поврзете на батеријата за да почне на возилото, до зголемување на оптоварување (на пример, се сврти на светла, клима уред, итн), инсталација на коленестото вратило ротација брзина тахометер 2.500 врт / мин за неколку минути и продолжи за 2 километри . На компјутерот се адаптираат на промените во системот за гориво.

На дизел мотори

Ако возилото е опремено со компјутерскиот систем дизел утврдување на горивото и мешавината на воздух, тоа е потребно да се ресетираат инсталацијата со отстранување на минус клема на акумулаторот. Методи на инсталација е иста како претходната.

ВО карбураторот мотори

Мотори со карбураторите не се опремени со компјутерска контрола. По инсталацијата изграден во согласност со стандардна шема, тоа е потребно да се прилагоди на квалитетот на сам смесата за нормална работа на моторот, бидејќи неговиот состав треба да биде помалку гориво.

На моторот со гас опрема

Прилагодување на квалитетот на горивото и мешавината на воздух се врши во зависност од тоа дали електронскиот систем – исто така и преку нула или рачно, како и во други видови на мотори. Магнетите се монтирани на цревото на ист начин, но секогаш по редуктор гас.

4Инструкции. Тестирање.

Тестирање Задача – споредба на потрошувачката на гориво во возење уред без и по својата инсталација. Имајте на ум дека за прв пат ќе биде активен отстранување на јаглерод-згура депозити, така што максимум ефикасноста на магнетите ќе се појави само по 1500 км рок.

Да ви тест е потребно:

 • внимателно да се утврди потрошувачка на гориво во интервалот 300-500 км;
 • правилно да се инсталира магнети на системот за гориво на автомобилот;
 • вози околу 1500 км со нив;
 • утврди потрошувачката на гориво за истиот интервал од 300-500 км, набљудување на ист начин на возење и патување на владата (на ист начин, кога слични температура на воздухот и на состојбата на површината на патот), како и за инсталација на магнети;
 • споредба на резултатите.

Ако инсталација и тестирање врши правилно, ефикасноста на употреба на магнети целосно ќе бидат во согласност со наведените. Се потврдени од страна на бројни позитивни повратни информации во врска со овој уред.

5Коментари од купувачи

“ЈАС РАБОТАМ ВО АВТО МАГАЗИН. САКАМ ДА КАЖАМ ДЕКА ЕКОНОМАЈЗЕР ДОБАР КУПИТЕ. НИЕ СОВЕТУВАМЕ КЛИЕНТИТЕ, СО ИЗБИРАЊЕ НА СООДВЕТНАТА ГОЛЕМИНА НА МАГНЕТИ ЗА ДА СЕ УТВРДИ ОБЕМОТ НА МОТОРОТ НА АВТОМОБИЛОТ. НЕМА ПОТРЕБА ДА СЕ СТАВИ ГОЛЕМ БРОЈ НА УРЕДИ ВО АВТОМОБИЛ – ОВА НИШТО НЕМА. ПОСТОЈАТ СТАНДАРДИ КОИ ЈА ДЕФИНИРААТ ГОЛЕМИНАТА И БРОЈОТ НА МАГНЕТИ. И ЈАС СЕ СРЕТНАВМЕ НА ВОЗАЧОТ, КОЈ УСПЕА ДА ВОСПОСТАВИ ШЕСТ ЕКОНОМАЈЗЕРИ НА НЕГОВИОТ GAZELLE. »
ПО ЕУГЕН
« КАКО МЕХАНИЧАР СО ИСКУСТВО ОД 10 ГОДИНИ, МНОГУ ПАТИ СУМ ГО ВИДЕЛ СЛИЧНИ УРЕДИ. МОРАМ ДА КАЖАМ ДЕКА ТАКВИ РАБОТИ СЕ СКЕПТИЧНИ, И ДА ГИ ПРЕПОРАЧУВАМ НА НИКОГО ЈАС НЕ ЌЕ СЕ, БЕЗ ПРИЧИНА. САКАМ ДА ЈА СОВЕТУВА ОНИЕ КОИ СЕ СОМНЕВААТ КУПИ FUELFREE EKONOMITEL ГОРИВО, ЗА ДА ГИ НАПРАВАТ СВОИТЕ СОПСТВЕНИ РАЦЕ КАКО PRIBORCHIK. ЗА ДА ГО НАПРАВИТЕ ОВА, ЌЕ ТРЕБА ДА СЕ ЗЕМЕ НЕКОЛКУ НЕОДИМИУМСКИ МАГНЕТИ И ДА ГИ ПРИКАЧИТЕ СО ЛЕНТА ОБВИТКАНА ОКОЛУ ЦЕВКАТА ЗА ГОРИВО. АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ ПОЗИТИВЕН ЕФЕКТ, ТОА Е БЕЗБЕДНО ДА СЕ КУПАТ ОД ОФИЦИЈАЛНАТА ПРОИЗВОДИТЕЛОТ EKONOMITEL. »
САНДРО

REVIEW OVERVIEW
ефект
цена
заштеди
SHARE
Previous articleКрем Psoridex псоријаза Македонија ПОПУСТ -50%
Next articlePrincess Hair Mask Попуст -50%

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here